Berättelser

 

vrum 2Styrelsen ställde frågan till några av dem som stöder arbetet med ett natthärbärge i Hudiksvall.

Så här svarade de:

Anonym: ”Ett natthärbärge behövs därför att INGEN ska behöva sova i trapphus, parkeringshus, tälta osv när man har det svårt ändå, VEM SOM HELST AV OSS KOMMUNINVÅNARE KAN SNABBT HAMNA UTAN EGETBOENDE DET KAN GÅ FRÅN EN DAG TILL EN ANNAN och man är bostadslös. När inte kommunen tar sitt ansvar så måste vi kommuninvånare ställa upp på varandra....”

Anette Spjutsvik: Normalstörd eller utvecklingsstörd. Nykterist eller Alkoholist. I Glada Hudik får ALLA rum! ”Normalstörd eller utvecklingsstörd. Nykterist eller Alkoholist. I Glada Hudik har ALLA lika värde! ”

Anonym: "Vi BÄDDAR FÖR TRYGGHET OCH OMTANKE", eller kanske: "SOM VI BÄDDAR FÅR ANDRA LIGGA".

Monica Strandell: ”För att alla människor behöver omtanke och ett värdigt bemötande ”

Ann-Marie Gunsth: Att vara hemlös tillhör en av de värsta saker man kan råka ut för, alla ska ha ett tak över sitt huvud och då menar jag en lägenhet/rum, nu är det år 2010.

Anonym: ”Värme o en trygghet om så bara för en natt!"

Britt-Marie Böhlin: ”Jag tycker att ingen människa i Sverige skall behöva sova ute utan tak. Detta land som är så rikt och vi lägger ner så mkt pengar på så mkt strunt, så därför tycker jag att vi skall vara så solidariska mot människor som har det svårt i livet i vårt eget land, vad och vilken inställning man än har. Jag tycker att vi inte har någon rätt att döma och vi vet inte bakgrunden varför den svaga människan har hamnat där hon är. Jag brukar. tänka att det kunde lika gärna var din syster eller bror, skulle du vilja se henne eller honom ligga på gatan, det är många ggr ödet eller slumpen som bestämmer var vi hamnar i livet”

Katharina Nordin och Siri Eriksson, diakoner i Hudiksvall Idenors församling: "Äntligen, detta har vi väntat på! Flera gånger under året hade vi behövt få hänvisa till ett natthärbärge här i Hudiksvall.”

HNH söker volontärer

HNH Hudiksvalls natthärbärge söker volontärer som kan tänkas hjälpa till någon natt då och då.

Du får information och en introduktion av rutinerad personal innan du gör din första natt. Vill du veta mer? Hör av dig på info@nattharbaret.se så blir du kontaktad.

För att hjälpa till som volontär måste man vara medlem i föreningen.

Hjälp oss att hjälpa

HNH drivs med hjälp av olika stöd, donationer och gåvor.

Vill företaget där du jobbar hjälpa oss att hjälpa?  Läs om våra sponsorpaket här
Mer information får du av Paulia Pålsson, ansvarig för företagssamarbeten paulina@nattharbarget.se

Ekonomiskt stöd:
Swish 123 618 6902. Tack för ditt bidrag!

Facebook